*Nettavisen* Nyheter.

Åpner flere baner i helga

Flommen på Østlandet 2013. Store nedbørsmengder har ført til flom flere steder på Østlandet som her på toglinja gjennom Kvam i Gudbrandsdalen. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Reparasjonene etter flommen går på skinner, og Jernbaneverket åpner flere linjer i helgen.

Hamar (NTB): Deler av Dovrebanen og Rørosbanen er fortsatt stengt fredag kveld, men Jernbaneverket er allerede i gang med å gjenåpne noen av de stengte strekningene.

Dovrebanen er stengt helt fra Eidsvoll til Dombås, men i løpet av søndagen regner etaten med å kunne åpne strekningen langs Mjøsa til Hamar. Her er det utglidninger og ras ved Espa som fører til at linjen ikke er i drift, opplyser Jernbaneverket.

Usikkert i Gudbrandsdalen
I begynnelsen av neste uke kan trolig togene kjøre helt til Lillehammer. Også på denne strekningen er det ras og utglidning av masse som hindrer fremdriften. Oppover i Gudbrandsdalen er det store vannmengder som fører til stenging av jernbanelinjen, og ifølge Jernbaneverket er det foreløpig ikke mulig å anslå når banen kan åpne igjen.

Rørosbanen og Solørbanen
Rørosbanen ble åpnet mellom Støren og Tynset fredag, og trafikken går som normalt. Lørdag kan trolig strekningen videre til Koppang åpnes igjen, mens det siste stykket ned til Elverum først kan åpnes for trafikk igjen mandag.

Solørbanen mellom Elverum og Kongsvinger, hvor det kun går godstog, er fortsatt stengt, og Jernbaneverket har ingen prognose for når togene kan gå igjen her. Den siste strekningen som ble berørt av flommen er Kongsvingerbanen, men der kom driften i gang igjen allerede torsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag