*Nettavisen* Nyheter.

Åpner for å se på «skyting pågår»-instruksen

Oslo (NTB): Politidirektør Øystein Mæland innrømmer at politiet må se på hvordan «skyting pågår»-instruksen etterleves. Også opplæringen av politifolk kan måtte forandres. Han sier de vil komme med forslag raskt.

Mæland understreker at politiet nå vil lære av det 22. juli-kommisjonen konkluderer med i sin rapport, og trekker fram flere punkter han allerede nå ser for seg det er stort læringspotensial i.

- Selve «skyting pågår»-instruksen ser jeg ikke noe galt med, men det er måten den brukes på vi må evaluere. Her er vi videre på neste punkt vi bør ta læring av: opplæring. Vi må se på om opplæringen av politifolk er omfattende nok og god nok, sier han.

Mæland forsikrer at politiledelsen uten opphold vil gå grundig gjennom kommisjonens rapport og komme tilbake med forslag til tiltak.

- Politiet vil ta natten til hjelp for å kunne sette seg grundig inn i alle sider ved en stor rapport der rundt halvparten handler om politiet, sa Mæland.

Politimester i Nordre Buskerud politidistrikt, Sissel Hammer, fikk på pressekonferansen etter at 22. juli-kommisjonens rapport var offentliggjort spørsmål om hvordan dagen hadde vært for Nordre Buskerud politidistrikt. Hun svarte at hun syns den er fryktelig tung. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.