RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for egne tyske panteløsninger

Sist oppdatert:
Den tyske miljøvernministeren Jürgen Trittin åpner for at butikk-kjedene starter med egne panteløsninger. Tomras neste skritt er å selge til de tyske storkjedene
Det nasjonale tyske pantesystemet, som norske Tomra-investorer har ventet på i lang tid, ser ut til å være i det blå. Nyhetsbyrået AFP skriver torsdag morgen at dette forslaget så godt som er fjernet fra tegnebrettet.

Nyhetsbyrået skriver videre at Trittin nå åpner for å godta isolerte pantesystemer hos den enkelte butikk-kjede. iMarkedet skrev onsdag at de tyske storkjedene Aldi og Lidl planlegger å starte sine egne pantesystem i og med at pantemotstandsgruppen nå har innført boikott av det nasjonale pantesystemet.

Trittin ønsker en avgjørelse om de generelle prinsippene rundt pant fra industrien i løpet av denne uken, og han vil tolerere isolerte pantesystemer. Likevel mener den tyske miljøvernministeren at et nasjonalt pantesystem, som tidligere var planlagt innført 1. oktober, er det mest fornuftige.

Trittin sa også at isolerte løsninger tross alt var bedre for konsumentene enn dagens pantesituasjon. I dag må tyske konsumenter levere tilbake engangsemballasje i butikken de har kjøpt varen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere