RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for flere berørte under terrorsaken

Sandnes (NTB): Et begrenset antall personer som er direkte berørt av hendelsene 22. juli i fjor, får likevel følge hovedforhandlingene fra rettssaler rundt om i landet.

I utgangspunktet fikk bare bistandsadvokater, fornærmede og én ledsager per fornærmet slippe inn i de 17 salene der rettssaken vises. Oslo tingrett har nå åpnet for at de lokale tingrettene kan stille eventuelle ledige plasser til disposisjon for personer som er direkte berørt i saken og har bedt om at 13 Utøya-ungdommer som var på landsiden 22. juli, prioriteres. Disse sto på en liste over 19 personer som Støttegruppen etter 22. juli mente burde ha adgang til å se hovedforhandlingene.

- Det er ordnet plass til to i Oslo og én i Jæren tingrett. I tillegg er det bedt om at fire personer i Sør-Trøndelag, fem i Hedmark og én i Telemark får plass, hvis det er mulig, sier tingrettsdommer Anne Margrethe Lund i Oslo tingrett til NTB.

Nestleder Christin Bjelland i Støttegruppen etter 22. juli mener Oslo tingrett har utvist et godt skjønn i saken, selv om ikke alle på listen fikk plass.

- Vi håper at verger kan få adgang på vegne av de mindreårige som fikk avslag, sier hun til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere