RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpner for mer gass ved Midgard (Ny)

Sist oppdatert:
Statoil har på vegne av lisensen PL062 gjort et gassfunn som forventes knyttet til Åsgard-feltet.
Funnet ble gjort i en kombinert lete- og gassbrønn boret omkring en kilometer nordøst av Midgard-funnet. Gassmengden i funnet som er gjort i Yttergryta-prospektet er av Oljedirektoratet anslått til mellom en og tre milliarder kubikkmeter produserbar gass.

- Brønnen er oppløftende både fordi det ble påvist tilleggsressurser i en ny struktur og fordi den øker troen på ytterligere gassfunn i nærområdet til Midgard-feltet, sier Frode Fasteland, fungerende letedirektør på norsk sokkel i en kommentar.

Funnet forventes knyttet opptil Åsgard-feltet for produksjon i likhet med Midgard.

- For å sikre en raskest mulig utvikling har det vært foretatt betydelige pre-investeringer med blant annet installering av bunnramme og tilrettelegging for et framtidig gassrør til Midgard i forkant av letebrønnen, sier Fasteland.

Det er ikke gjort noen test av brønnen, men det er gjort en utfyllende datainnsamling. Brønnen er nå midlertidig plugget og forventes ferdigstilt i 2008.

Dette er det sjette letebrønnen i produksjonslisens 062 i Norskehavet. Lisensen ble i 1981 tildelt Saga Petroleum. Det er i dag Statoil med en eierandel på 31.05 prosent som er operatør for lisensen. Total har 24,5 prosent, Petoro 19,96 prosent, Hydro 14,7 prosent og Eni 9,8 prosent.

Brønnen ble boret av den halvtnedsenkbare boreriggen Stena Don.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere