Åpner nye markeder for narkosalg

Oslo (NTB): Politiets labre innsats mot narkotikakriminalitet har ført til at nye markeder får utvikle seg fritt.

Nå selges narkotika nærmest uhindret på flere videregående skoler og i boområder i Groruddalen og sør i Oslo, skriver Aftenposten.

Mindreårig ungdom med minoritetsbakgrunn sier til Oslo Røde Kors at de sjelden eller aldri blir forstyrret, ifølge avdelingssjef Vidar Rumfeldt.

? Vi hører fra ungdommene at kjøp og salg av narkotika er en utfordring over hele byen, ikke bare på de kjente markedsplassene i sentrum, sier han.

Politiet i Oslo hadde en nedgang i antall anmeldte narkosaker på nær 50 prosent fra 2007 til 2008. Dette er en type kriminalitet der politiets innsats helt klart henger sammen med antall saker.

Nå sier visepolitimester og kriminalsjef i Oslo politidistrikt Hans Halvorsen at politiet igjen skal slå ned på åpenlyst salg, være mer synlig på steder der man vet det selges narkotika, og intensivere etterforskningen mot selgere og kjøpere.

Både Uteseksjonen og Oslo Røde Kors mener økende tilgjengelighet av narkotika også kan føre til økende nyrekruttering.

? Dersom narkotika er lett tilgjengelig og det oppleves som lite risikofylt å prøve, kan flere velge å prøve, sier avdelingsleder Børge Erdal i Uteseksjonen til avisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.