Gå til sidens hovedinnhold

Åpner veien 26. mars

Nå er kommunen lei av treneringen av åpningen av Ryghs vei. En endelig dato for åpning er fastsatt.

HOLMENKOLLEN: – Det er bestemt at Ryghs vei i Holmenkollen skal åpnes for gjennomkjøring tirsdag 26. mars 2013. Veien har vært stengt med «betonggriser» siden tidlig på nittitallet. Det er nå satt opp skilt i hver ende av veien med informasjon om åpningen, sier kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten, Alise Davidsen.

Motvillige beboere

Etter at kommunen startet prosessen med å overta og åpne veien i 1991, har motvillige beboere brakt saken inn for rettapparatet, hvor saken verserte frem til 2000. Beboerne tapte i alle rettsinstanser.

Siden har åpning av veien strandet på manglende oppfyllelse av veipålegg. Vedtak er blitt klaget inn for Fylkesmannen, uten at beboere har fått medhold. Tvangsmulkter er klaget inn for Fylkesmannen uten at beboere har fått medhold. Opparbeidet vei hadde så mangler som ikke ble utbedret slik at kommunen kunne overta veien. Nye tvangsmulkter ble gitt.

Årene har gått, men i 2012 ble Ryghs vei overført til et nytt prosjekt i kommunen (OKEPO) som gjør det mulig å åpne veien selv om ikke alle detaljer er på plass.

– Bymiljøetaten har vurdert at trafikksituasjonen etter åpning vil være tilfredsstillende på linje med tilsvarende boligveier i byen, sier Davidsen (les hele historikken rundt prosessen i faktaboks – journ.anm.).

Glad i etaten

Lars Asbjørn Hanssen (H), som er nestleder i bydelsutvalget i bydel Vestre Aker, har lenge fulgt denne saken.

– En fantastisk gladnyhet. Etter 22 år er endelig Ryghs vei åpnet for fri ferdsel. Måten Bymiljøetaten har løst denne floken på, viser at fornuften ikke har forlatt oss. Det er kanskje den største grunnen til å feire denne beslutningen fra Bymiljøetaten. Det går an å vise pragmatisme og være løsningsorientert når man har som mål å løse problemer i stedet for å skape dem. Det er jo derfor vi har en offentlig etat og dette fortjener etaten ros for. Nå er det like før jeg blir glad i Bymiljøetaten, selv om det har tatt lang tid, sier Hanssen.

Les også: – Dette er molbopolitikk

Det samme i Svenstuveien

– Nå får vi fordelt trafikk mønstret i området på en betydelig mer optimal måte. La oss tro at den samme etat som nå viser at de kan når de vil, kan få til det samme i Svenstuveien. Der vi har noe av den samme problematikken. En stor takk til Akersposten som har bidratt betydelig med å sette dette på dagsorden og aldri gir opp til beste for sine lesere, sier Hanssen.

Les også: – Må få åpnet Svenstuveien

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis