Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet Groruds fineste barnehage

Barna som går i Ammerudenga barnehage er heldige som går i bydel Groruds beste barnehage. Fredag var det åpning med rød løper og omvisning.

AMMERUD: Bydelens folk og ansatte i den flunkende nye barnehagen var til stede for å feire at den nye barnehagen ble åpnet på Ammerud.

Avdelingen har plass til 67 barn i to etasjer. Barnehagen kan by på både vannlekerom, rom for fysisk aktivite og rom for ro og hvile. De fremmøtte var imponert over det moderne bygget.

Barna underholdt

En rød løper var lagt på gulvet til ære for barna som får nyte godt av moderne barnehagefasiliteter. Foran bydelsdirektør, bydelsutvalgsleder, barnehagestab og politikere sang barnekoret afrikanske sanger til eksotiske rytmer.

Byggherre Omsorgsbygg er meget godt fornøyd med resultatet.

Vi er veldig stolte, dette var en virkelig flott barnehage. Nå har vi gjort vårt. Nå er det opp til dere å fylle den med innhold, sa direktør Jan Egil Clausen og overrakte et bilde av Eli Hovdenakk som gave til fagsjef Kari Hatlen.

Hun kunne fortelle om en hektisk byggeperiode hvor ikke alt har vært så enkelt.

Det har vært jobbete, men også veldig spennende. Fire uker med kaos. Jeg skal love at vi har svingt oss, sa hun.

Barnehagen har undervisningsrom for 5-års klubb, mange spennende lekefasiliteter og musikkrom. I andre etasje er det under utvikling et eget sanserom hvor barn kan legge seg ned og hvile litt.

Enhetsleder Kate Hansen har vært med å tegne rommet. Her kan barna lytte til klassisk musikk, sove eller bare ta seg en liten pust i bakken.

Her skal ungene virkelig finne roen. Alle nye barnehager har rom for sanse og hvile. De har jo en stressende hverdag og kan ha behov for å slappe av litt, forteller hun mens gjestene blir vist rundt i bygget.

Beste barnehagen

Bydelsutvalgets leder Anders Røberg-Larsen er ikke i tvil om at barnehagen blir satt pris på av både barn og ansatte.

Jeg synes den er blitt veldig fin. Alt er jo nytt. Åpent og lyst, sier han fornøyd.
Barnehagen er tre ansatte unna å være fullt bemannet. Kate Hansen er forberedt på at søkningen til Ammerudenga vil ta seg opp på grunn av det moderne bygget.

Jeg tror nok at førskolelærerne synes det er veldig spennende å jobbe her. Alt er lagt opp til at man skal jobbe i team, forteller hun.

Mens de voksne koste seg med alkoholfri champagne fikk barna servert frukt og grønnsaker etter alle taler og gaveoverrekkelser.

Det er bydel Grorud sin nye grønne profil, sa BU-nestleder Judith Kvernes.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien