RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åpnet oljeområder i strid med miljøråd

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Klima- og forurensningsdirektoratet (Klif) er skuffet etter at regjeringen fredag åpnet for oljeleting på

Fredag annonserte olje- og energiminister Terje Riis-Johansen (Sp) at det skal åpnes for oljeleting i 36 kystnære blokker i Barentshavet og Norskehavet.

Stod på nei-liste
Tildelingen er den største siden tildelingsordningen TFO kom i gang i 2003, men 36 av de 63 blokkene som ble åpnet, sto på nei-lista til Klif og Direktoratet for naturforvaltning, skriver Klassekampen.

- Vi er skuffet over at miljøet ikke har blitt tatt hensyn til i stor nok grad. En del av blokkene er i svært sårbare områder, nære land. Vi er redde for følgene for sjøfugl og gytende fisk om det skjer uhell, sier seksjonssjef for petroleumsvirksomhet Marie Øren i Klif.

- Har gitt blanke
Leder Ola Skaalvik Elvevold i Natur og Ungdom betegner tildelingen som oppsiktsvekkende.

- Vanligvis blir de mest sårbare områdene tatt ut etter at man har fått høringssvarene fra miljøetatene. Men her har man gitt blanke i de faglige rådene, sier han, og får støtte fra SVs miljøpolitiske talsmann Snorre Valen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere