*Nettavisen* Nyheter.

Åpnet ølkranene: - Vi måtte skrive under på dette for å få åpne

Mille Sandvik har i over 30 år drevet Cafe Fiasco. - Har aldri opplevd maken.

07.05.20 10:37

CAFE FIASCO (Nettavisen): Som meteorologen sa onsdag morgen, de mange serveringsstedene som skrudde på ølkranen onsdag, kunne ikke fått bedre vær.

Se video-intervju øverst i saken!

Like ved Oslo S finner vi Cafe Fiasco, som Mille Sandvik har drevet i mer enn 30 år.

- Hva er nytt når dere nå starter opp igjen?

- Det er færre sitteplasser og flere ansatte på jobb. Vi er mer restriktive med hvem vi serverer og hvordan vi gjør det, forklarer hun.

Les også: Første utepils: - Dette er min Syden-tur

- Vi måtte godta den betingelsen

- Hva skjer hvis dere ikke følger de retningslinjer dere er pålagt?

- Hvis kommunens skjenkekontrollører tenker at vi ikke følger de reglene som nå er innført, har vi underskrevet på at de kan stenge oss umiddelbart, sier Sandvik.

Les også: Ølkranene åpner igjen: - Kunne ikke fått en bedre dag

- Det er drastisk?

- Det er super-drastisk, men for å få lov til å gjenoppta skjenkingen av alkohol, måtte vi underskrive på det, godta den betingelsen fra kommunen.

- Hvordan var det å kunne åpne i dag?

- Vi gikk til innkjøp av svært flagg og feirer så godt vi kan. Vi skulle så gjerne hatt en stor åpningsfest, så den får vi ta igjen senere. Vi er kjempe-happy for å kunne åpne igjen, sier den erfarne lederen entusiastisk.

Les også: Tjener millioner på Fiasco: – Ikke mange forunt å feire 30 år i denne bransjen

Klikk på bildet for å forstørre.  

Med humor og antibac tas gjestene imot på Cafe Fiasco.  Foto: Heidi Schei Lilleås

Maks fem personer

Selv om vi altså langsomt beveger oss mot en slags «normalitet», gjelder flere restriksjoner enn før.

Oslo kommune stiller følgende krav til serverings- og skjenkesteder:

  • Kun de som har registrert seg hos Næringsetaten kan skjenke alkohol
  • Det skal utarbeides en egen risikovurdering for smittevern
  • Bordservering
  • Flere enn fem personer skal ikke være sammen i gruppe med mindre de er en del av samme husholdning
  • Det skal være 2 meter avstand mellom ulike grupper av gjester, eller en likeverdig løsning som gir minst like god beskyttelse (f.eks. skillevegger)
  • Serverings- og skjenkesteder bør, så langt det er praktisk mulig, tilrettelegge for at det er minst en meters avstand mellom alle gjester
  • Skjenketid til kl. 23.30 og åpningstid til kl. 24.00

Klikk på bildet for å forstørre.  

Daglig leder Mille Sandvik og driftssjef Nicholas heiste flagget i glede over å kunne åpne onsdag.  Foto: Heidi Schei Lilleås

- Solid økonomi i bunnen

- Gjennom dine 30 år, har du opplevd noe lignende?

- Nei, dette er første gang vi har opplevd en situasjon hvor vi dessverre har måttet stenge, sier Mille Sandvik til Nettavisen.

- Hvordan har disse ukene vært?

- De har vært veldig spesielle, fordi de har rammet hele samfunnet. Det har vært restriksjoner og begrensninger på det aller meste, reflekterer hun.

- Vi har sett at mange i din bransje har gått konkurs. Hvordan har du klart å overleve?

- Vi har drevet i så mange år og har en solid økonomi som gjør oss rustet til å tåle en slik situasjon.

Det er knyttet stor spenning til regjeringens pressekonferanse torsdag 7. mai klokken 18 om hvilke nye tiltak som skal gjelde i Norge fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag