Gå til sidens hovedinnhold

Åpnet to måneder etter første spadetak

Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter har fått sin egen flotte sansehage.

MORTENSRUD: – Et hjem som heter Kantarellen, fortjener en slik hage, sa eldrebyråd Aud Kvalbein under åpningen som ble feiret med snorklipping, sprudlevann, jordbær, bløtkake og kaffe.

– Sansehagen er utformet med tanke på at beboere og andre skal oppleve gjenkjennelse og føle velvære. Hagen skal medvirke til at beboere får oppleve natur og frisk luft i nære og trygge omgivelser, sa Kvalbein.

Det var også hun som tok det første spadetaket da arbeidet med sansehagen startet i slutten av juli i år.

Flott beliggenhet

Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter ligger på en flott naturtomt med høye furutrær, lav skogvegetasjon og utsikt mot Bunnefjorden.

Den allerede flotte turstien er nå oppgradert, og har fått flere «stoppesteder» med benker underveis. Ved to av benkene er det lagt skifer og plantet klatreplanter som skal skjerme for solen.Langs traseen vil beboerne fremover finne prydbusker og skogplanter som hvitveis og liljekonvall i skjønn forening. Det er også laget en ny terrasse flott tilpasset inntil fjellknauser.

LES OGSÅ: Kantarellen kan få ny eiere

Ni hager i Oslo

Det er bystyret som i år har bevilget 15 millioner kroner slik at totalt ni sykehjem fordelt over hele Oslo har fått etablert nye sansehager.

Foruten Kantarallen er disse etablert ved Solvang sykehjem, Lambertseter alders- og sykehjem, Rødtvedt sykehjem, Tåsenhjemmet, Silurveien sykehjem, Majorstutunet bo- og rehabiliteringssenter, Kingosgate bo- og rehabiliteringssenter og Akerselva sykehjem.

Reklame

Ny grillpakke for sommeren 2021: - Våre absolutte favoritter i en pakke