Apoteker ga piller til sønn

Kvinnen kunne ikke motstå sin syke sønn og forsynte ham med over 4000 sterke smertestillende piller uten resept.

12.01.06 12:26

I over ett år kjøpte kvinnen piller fra arbeidsplassen sin på et apotek i Bergen sentrum. At hun ikke hadde resept, spilte ingen rolle for 59-åringen. Hun var selv farmasøyt, og hadde ansvaret for apoteket. Til slutt ble pillekjøpene oppdaget av hennes kolleger og kvinnen ble anmeldt.

Syk sønn

Minst 3100 Pinex Forte og 960 tabletter Somadril hadde 59-åringen plukket ut av medisinhyllene på jobb. Disse er svært sterke smertestillende tabletter som kun brukes ved store smerter. Spesielt høyt og langvarig forbruk av Somadril kan være avhengighetsskapende. Hun forklarte i Bergen tingrett onsdag at sønnen hennes var syk og at hun forsynte ham med pillene. Han hadde tidligere fått de samme pillene på resept av sin lege, men moren brukte ikke disse da hun kjøpte pillene på sin egen arbeidsplass.

Fikk forståelse

Tingretten forsto den vanskelige situasjonen kvinnen hadde vært i da sønnen var syk. At hun hadde tilstått forholdet tidlig i etterforskningen ble ansett som en formildende omstendighet og retten ga henne en betinget dom på 24 dagers fengsel og 10.000 kroner i bot.

59-åringen, som nå jobber som lærer, vedtok dommen på stedet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.