RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

App klaget inn i Sverige etter uønsket graviditet


Blant snaut 700 kvinner som har søkt om abort ved Södersjukehuset i Stockholm, oppgir 37 å ha brukt appen. Illustrasjonsfoto.
Blant snaut 700 kvinner som har søkt om abort ved Södersjukehuset i Stockholm, oppgir 37 å ha brukt appen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Istock Photos)
Sist oppdatert:
Skulle sikre kvinner mot graviditet - 37 ble gravide.

Appen Natural Cycles, som skal sikre kvinner mot graviditet, er klaget inn til det svenske legemiddelverket etter at minst 37 kvinner likevel ble gravide.

Appen ble i fjor sertifisert basert på EUs regelverk om medisintekniske produkter. Ifølge Sveriges Television , har en rekke kvinner, som mener de fulgte appens instruksjoner, blitt gravide.

Appen fungerer ved at man hver morgen måler kroppstemperaturen, som vil da opplyse om man har eggløsning. Appen angir videre om det er trygt å ha samleie eller ikke, om man ikke ønsker å bli gravid.

Les mer: - Ikke stol på apper for å bli gravid

Blant snaut 700 kvinner som har søkt om abort ved Södersjukehuset i Stockholm, oppgir 37 å ha brukt appen. Nå skal det undersøkes om det finnes flere.

De som står bak appen har kommet med følgende uttalelse: «Ingen prevensjonsmidler er 100 prosent effektive, og uønskede graviditeter er dessverre en risiko med alle prevensjonsmidler. Natural Cycles har en Pearl Index på 7, noe som betyr at den er 93 prosent effektiv, noe vi også kommuniserer». I klartekst betyr det at i løpet av et år vil sju av hundre kvinner bli gravide til tross for at de bruker appen.

Les også: Paracetamol i svangerskapet kan doble risiko for ADHD hos barnet

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere