*Nettavisen* Nyheter.

Appell til terrorister

Kjære flykaprere, selvmordsbombere, AlQaida-medlemmer og andre terrorister verden over.

26.03.04 12:30

Og ikke minst alle dere som er på plass her i Norge allerede, forkledd som grønnsaks-handlere og piratdrosje-sjåfører.

Den siste tiden har dere kanskje fått inntrykk av at Norge er et herlig fristed for sånne som dere? Det har dere helt rett i! Se bare på Mulla Krekar: En av verdens mest ettersøkte menn, han rusler smilende rundt på Grønland og hilser til høyre og venstre, mens han gir ordre om å massakrere kurdiske kvinner og barn over mobiltelefonen. Det mest dristige politiet har foretatt seg så langt, er å inndra kokeboka til kona hans. Så nå sitter fem mann i overvåkningspolitiet og jobber på spreng med å dechiffrere oppskriften på eplekake med krem.

Den norske stat kunne selvsagt utstyrt Krekar med en helt vanlig advokat – men neida, vi er ikke snauere enn at vi lar ham disponere en flintskalla tubaspiller fra Frelsesarmeen, som følger han overalt og som stusser rygghårene hans en gang i uka. Mullaen og hans butler Brynjar Meling kan virke som et umake par, men egentlig er de to alen av samme stykke: Mens Krekar har en privat hær i Nord-Irak, har Meling sin private arme på Majorstua. Og kan man tenke seg en verre kombinasjon enn Al Qaida og Frelsesarmeen: når bombene har gått av og kruttrøyken har lagt seg, går Meling rundt blant mulige overlevende og gir dem nådestøtet med tubaen.

Til alle dere over-arbeidede terrorister verden over, som trenger en pust i bakken mellom attentatene: (musikk) ”Er du utbrent eller rett og slett kruttlei? Kom og lad batteriene i Norge! Pust ut blant blåøyde intetanende nordmenn, omgitt av vakker natur og villige jenter, mens sosialkontoret tar seg av regningene. Her kan dere planlegge neste attentat i ro og mak uten å bli forstyrret av nærgående etterretningsfolk. Har ikke råd til advokat, sier du? Ikke tenk på det – det spanderer vi!”

Så kjære terrorister: Som dere skjønner, her i Norge er det lett å slippe unna med det meste, men det er ett område der dere bør være på vakt: Når dere har gjennomført et vellykket attentat, er det forståelig at dere er nysgjerrig på hva pressen skriver dagen etter: ”Hvor mange greide jeg å drepe denne gangen? Er jeg blant de mistenkte? Er det bilde av meg?” Hva dere enn gjør: Ikke la dere friste til å sette dere bakfulle i bilen tidlig om morgenen for å kjøpe aviser. Da blir det bråk. For øvrig: Lykke til!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.