RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Applauderer Gresvig kjøp

Sist oppdatert:
DnB NOR anbefaler sine kunder å kjøpe Grevig etter at selskapet kjøpte Voice i går
Meglerhuset har gjennomgått Gresvigs kjøp av kleskonsernet Voice og liker det de ser. I en analyse til sine kunder skriver de at Gresvig betaler en bra pris for kleskonsernet og at det er tydelige synergier å hente mellom selskapene.

Gresvig anslår at selskapet kan hente ut rundt 40 millioner kroner i synergier fra og med 2008, skriver DnB NOR i analysen. Prisen på Voice gir ingen annen rabatt enn synergiene, men siden kjøpet er nesten helt lånefinansiert er DnB NOR likevel positiv til handelen.

Gresvig har 45 prosents markedsandel innen sportssegmentet i Norge, og det er begrenset hvor mye større det går an å bli innen dette segmentet. Det er innen tekstilsatsingen at sportsmarkedet i Norge har størst vekst, og gjennom kjøpet av Voice vil Gresvig styrke denne satsingen.

Meglerhuset forteller sine kunder at kjøpet er strategisk og fundamentalt positivt for sportskjempen. Voice har i dag en markedsandel på 6 prosent av tekstilmarkedet i Norge, og gitt den fragmenterte strukturen i industrien er det gode anledninger for å vokse og kapre markedsandeler.

Oppsummering:
Anbefaling: Kjøp Kursmål: 55 kroner pr. aksje (3 mnd)
Meglerhus: DnB NOR Markets
Dato: 10. januar 2006

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere