RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Applaus i DNO

Sist oppdatert:
Roen har senket seg i aksjonærmassene til Berge Gerdt Larsen og DNO. Dagens ekstraordinære generalforsamling var over på rekordtid, med avsluttende applaus og enstemmige vedtak
Etter flere år med feider mellom aksjonærene i oljeselskapet DNO har styreleder Berge Gerdt Larsen og adm. direktør Helge Eide skapt ro i rekkene.

Utenom et par symbolske kritisk spørsmål foregikk dagens ekstraordinære generalforsamling i fred og fordragelighet etter at styrets hovedkritikere med Skagen-fondene i spissen nikket anerkjennende til innkalling for et par uker siden.

Enstemmige vedtak

Etter en kort beretning i regi av adm. direktør Eide ble generalforsamling åpnet av Gerdt Larsen klokken 13 i dag, og da uten krangel om oppsett av dagsorden. Oppmøtet viste også at det ikke hadde vært noen mobilisering i forkant av generalforsamlingen, kun 48,36 prosent aksjene var representert på møte.

Advokat Per Seime var møteleder, og hadde lite trøbbel med å lose forsamlingen gjennom generalforsamling som kun varte i 50 minutter, mot knappe seks timer på rabaldermøtet i juni.

Styreforslaget ble enstemmig vedtatt sammen med en endring av vedtektene som utvider styrerammen fra fem til seks medlemmer, uten annet enn mindre protester mot administrasjontilknyttede styremedlemmer.

Det betyr at tidligere Vesta-direktør Trygve Bruvik og teknologi-investor Bjørge Gretland blir nye medlemmer i styret, mens Farouk Kasim trer ut etter eget ønske, noe Gerdt Larsen var lei seg for.

- Kasim ville ikke sitte lenger, og begrunnelsen er at han ikke liker at enkelte aksjonærer har beskyldt han for å ikke være uavhengig av styret og hovedaksjonær. De som har gått ut bør beklage dette overfor Kasim, sa Gerdt Larsen i sitt eneste utbrudd på generalforsamlingen.

Gerdt Larsen viste til internasjonal praksis og for engangs skyld ble det ingen lengre debatt. Skagene-fondenes Kristian Falnes hadde ingen innsigelser.

Fikk fullmakter

Falnes hadde signalisert på forhånd at han og resten av den såkalte Stavangersfæren, også kunne leve med de foreslåtte fullmaktene til tilbakekjøp og utstedelse av aksjer. Da det kom opp spørsmål om fravikelse av fortrinnsretten ved emisjoner, så tok til og med Falnes styret i forsvar.

- Det er ingen uvanlig styrefullmakt i det hele tatt, sa Falnes.

En mot utbytte

Ikke overraskende ble utbytteforslaget på en krone godt mottatt blant aksjonærene selv om en aksjonær av prinsippelle grunner måtte stemme i mot.

På spørsmål om dette innebærer en utbyttepraksis i DNO, sa Eide at det er en indikasjon på at de vil ha et mer aktivt forhold til utbytte. Han presiserte imidlertid at utbytter fra selskapet vil være meget avhengig av utviklingen i oljeprisen.

DNO har ikke utbetalt utbytte siden 1998, men dagens avstemning endte i applaus da generalforsamlingen ble avsluttet rett før klokken 14 i Oslo.

- Vi er fornøyd med at alt gikk greit, sa Eide til iMarkedet rett etter møtet

- Er det nå ro rundt selskapet?

- Det håper vi, slik at vi kan konsentrere om driften og utviklingen fremover, sa en fornøyd Eide.

Tidligere saker:
Avblåser aksjonærstriden i DNO
DNO-aksjonærene kneblet Gerdt Larsen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere