RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Apple iTunes til Norge

Etter 30 millioner solgte låter i det amerikanske markedet, kommer Apples iTunes endelig til Norge. Kanskje.

Apples musikksuksess på nett har vist at folk er villig til å betale for nedlastet musikk. Nå kommer tjenesten antakeligvis til Norge i løpet av første halvår, skriver Aftenposten.

Apples iPod har lenge vært en suksess i Norge, og nå kan nettbutikken iTunes være her allerede i løpet av noen måneder.

Apples nettbutikk iTunes ble tilgjengelig for alle amerikanske brukere i oktober - hvis du kjørte Windows. Bare på noen måneder er 30 millioner låter solgt. Butikken har et utvalg på drøyt 500 000 låter, det er mer enn de fleste vanlige platebutikker.

Petter Singsaas, formann i bransjeorganisasjonen IFTPI, håper iTunes kan være på plass for norske brukere i løpet av første halvår.

Apple selv vil ikke si noe om sine konkrete planer, men Aftenposten får bekreftet at det arbeides aktivt med å få iTunes til både Norge og resten av Europa.

Inger Elise Mey i Tono er ansvarlig for forhandlingene på vegne av opphavsmennene.

- iTunes og de andre, lignende tjenestene viser at den digitale teknikken har et utrolig potensial innen musikkdistribusjon. Til nå har det vært veldig mye fokusering på piratvirksomhet og ulovlig nedlasting. Også nedlastingen fra norske Musikk-online.no viser at det faktisk er en etterspørsel etter lovlig, digital musikk. Jeg håper de lovlige tjenestene kommer hit så fort som mulig. Vi må bare få en avtale om betaling først, sier hun til Aftenposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere