Apple kan lansere en spillkonsoll

Analytiker Michael Pachter tror Apple kommer til å bli en seriøs aktør i spillmarkedet.

02.03.10 12:32

En spillkonsoll fra Apple har vært kilde til årelange spekulasjoner, men iPod-produsenten har så langt gjort alle rykter til skamme.

Selskapet har imidlertid sett fordelene av å være på verdens største underholdningsmarked med iPhone og iPod Touch. Spill utgjør den soleklart mest populære enkeltstående seksjonen på App Store.

Den kjente analytikeren Michael Pachter i Wedbush Morgan Securities tror Apple har fått blod på tann, og kan komme til å lansere sin egen spillkonsoll, sier han i sin siste videopodkast på Gametrailers, kalt «Pach-Attack!».

- Jeg tror Apple kommer til å bli et seriøst spillselskap, sier han, men advarer samtidig om at Apples modell har feilet tidligere.

- Forskjellen mellom Apple og Nintendo, Sony og Microsoft er at Apple ikke er kjent for å utvikle programvare internt. Så jeg tror ikke de kommer til starte opp et Apple Games Group på samme måte som med Microsoft Games Studios. Og de kommer absolutt ikke i nærheten av kvaliteten til spillene fra Nintendo, sier analytikeren.

Dermed kommer Apple til å måtte stole på spill fra tredjepartsutviklere, en modell som for eksempel Gizmondo brant seg skikkelig på tilbake i 2005. Konsollen forsvant fra markedet for godt før det var gått tolv måneder.

Pachter omtaler Apple spillmaskin som en «konsoll», men sier samtidig at har mest tro på iPod Touch, og kanskje til og med iPad som Apples primære spillenhet.

Se 104 episode av «Pach-Attack!» her:

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag