RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Apple lanserer ny iPhone

San Francisco (NTB-Ritzau-AFP): Etter flere måneder med rykter og lekkasjer har Apple lansert en ny generasjon smarttelefoner, iPhone 5.

Apples markedssjef Phil Schiller roste den nye telefonen opp i skyene da han presenterte den i San Francisco onsdag. «En absolutt juvel», lød karakteristikken. Han hevdet at iPhone 5 er en av de tynneste smarttelefonene på markedet og at den er 20 prosent lettere enn sin forgjenger. Den har også en halv tomme større skjerm enn forgjengeren.

Den første versjonen av iPhone ble lansert i 2007. Siden da har Apple kommet med en ny versjon hvert eneste år, og telefonen er til nå solgt i over 243 millioner eksemplarer.

Nå trenger selskapet et nytt produkt for å holde seg i tetsjiktet på mobiltelefonmarkedet. Sørkoreanske Samsung med Android selger for tiden flere telefoner enn Apple.

Apple har greid å skape enorm blest om sine lanseringer, og onsdagens megapressekonferanse på USAs vestkyst var intet unntak. Den store oppmerksomheten skyldes at selskapet holder kortene tett til brystet i månedene før lanseringen, samtidig som det svirrer rykter og blir lekket opplysninger om utviklingen av de nye produktene.

Apple har også gjennom smart markedsføring greid å skaffe seg en svært trofast tilhengerskare som mer enn gjerne deltar i diskusjoner om hvordan det neste produktet blir. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere