RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Apple med Windows-Safari

Apple frir til Windows-brukere med nettleseren Safari.

Apples nettleser Safari er populær blant Mac-brukere, men hittil har ikke Windows-brukere kunnet ta i bruk nettleseren. Nå håper Apple å nå ut til flere brukere ved å lansere en versjon for Windows.

- Verdens raskeste
Safari 3 lanseres for både Windows XP og Vista, og er ifølge Apple verdens raskeste og mest lettbrukte nettleser for både Windows og Mac.

Safari har kommet svært godt ut av tester gjort med testverktøyet iBench som er standard i bransjen, og er dobbelt så rask som enkelte andre nettlesere på rendering av nettsider.

- Vi tror at Windows-brukere vil bli veldig imponerte når de ser hvor raskt og intuitivt surfing med Safari kan være, sier Apple-sjef Steve Jobs i en pressemelding.

Svært mange Windows-brukere bruker allerede iTunes, og nå håper Jobs de også vil velge Safari som nettleser.

Ustabil
Safari-versjonen Apple har lansert er fortsatt i Beta-versjon. Dermed er det fare for at nettleseren er litt ustabil og ikke nødvendigvis oppfører seg helt etter planen.

Etter å ha brukt Safari på Mac tidligere, besto ildprøven til Windows-Safari av å prøve å komme inn i Skandiabankens nettbank løsning.

Etter tre forsøk og like mange restarter av Safari, hadde vi fremdeles ikke fått oversikt over tilstanden på kontoen. Et annet problem vi la merke til er at noen nettsider blir seende ganske rare ut i Safari sammenliknet med Internet Explorer og Firefox.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere