RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Apple mot Apple

Sist oppdatert:
Beatles-selskapet Apple Records går til søksmål mot Apple Computer. Striden handler om bruk av navn og logo.

Ringo Starr og Paul McCartney er opprørte over bruken datagigantens bruk av navn og logo. Nå går Apple Records til sak, skriver NTB.

Årsaken er Apples musikkbutikk på nett. Det irritererer de gjenlevende Beatles-medlemmene at butikken har dundrende suksess. Nå ønsker de at navnet Apple og logoen skal fjernes.

De mener den aktive reklameringen av nettbutikken er et brudd på et forlik som ble inngått mellom selskapene i 1991. Innholdet fra forliket den gang er ikke offentlig, men utgangspunktet var at Apple solgte datamaskiner med høyttalere. Det problematiske var at man kunne høre på musikk på maskinen.

Beatles-gutta mener at dataselskapet kommer alt for nær musikkbransjen. Ironien er at navnet på dataselskapet ble valgt som en

Beatles' plateselskap og Steve Jobs' dataselskap har hatt en feide helt siden Jobs grunnla Apple Computers i 1976. Også i 1976 ble det inngått et forlik mellom selskapene, da Apple Records saksøkte Apple Computers. Forliket gikk ut på at Apple Computers bare skulle operere i sitt segment.

Feiden denne gangen handler om iTunes Music Store der musikk kan kjøpes på nettet og lastes ned direkte. Butikken har blitt en millionsuksess.

I utgangspunktet var nettbutikken en avansert mp3-spiller og nettradio, som i vår ble utvidet til også å være butikk. For musikkbransjen har iTunes representert et håp, etter lang tids salgssvikt.

Apple Corps i London gikk til en britisk domstol med krav om at Apple Computer må stanse bruken av Apple-navnet og logoen i sin markedsføring av iTunes Music Store før helgen. Hvis nettbutikken ikke gjør det, vil Beatles-selskapet kreve en klekkelig erstatning fra amerikanerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere