Overlevelsesspillet Fortnite ble torsdag tatt bort fra Apples og Googles digitale markedsplass fordi Epic Games lanserte en betalingsløsning som var uavhengig av selskapenes plattform.

Apple og Google tar begge en andel på 30 prosent av kjøpene som blir gjort i de ulike appene som tilbys i App Store og Play Store.

Les mer: Trump forbyr Tiktok og WeChat om 45 dager

Bryter retningslinger

Fortnite er gratis, men spillerne kan kjøpe våpen eller ferdigheter de trenger for å overleve i spillet. Spillutvikleren Epic Games lanserte torsdag en løsning for direkte betaling for Apples operativsystem og Google Play. Ifølge Epic skal løsningen være den samme som blir brukt for å behandle betalinger på PC og Mac-maskiner og Android-telefoner.

Apple og Google mener betalingsløsningen bryter med deres retningslinjer.

– Epic aktiverer en løsning i applikasjonen som ikke er vurdert eller godkjent av Apple, og de gjorde det med hensikt for å bryte retningslinjene som gjelder for alle utviklere i App Store, sier Apple i en uttalelse.

Google sier Fortnite fortsatt vil være tilgjengelig på Android, men ikke gjennom deres digitale markedsplass. Det er ikke et alternativ for Iphone-brukere.

Les også: - Last ned TikTok dersom du vil ha din private informasjon i hendene til det kinesiske kommunistpartiet

Hindrer konkurranse

Epic Games svarer med å anklage Apple for å misbruke selskapets monopollignende makt. Spillutvikleren har bedt en føderal dommer om å stoppe det de mener er Apples praksis for hindrer konkurranse.

Epic ber i søksmålet også om at Apples krav om en andel på 30 prosent gjøres ugyldig.

– Apple har blitt noe selskapet en gang kjempet imot: Monsteret som forsøker å kontrollere markedet, hindre konkurranse og stanse innovasjon, heter det i søksmålet som ble levert samme dag som Apple sparket Fortnite ut av App Store.

Les også: Hun sendte kjæresten sexy tekstmelding foran foreldrene: Reaksjonen er hysterisk

Epic Games har også rettet et søksmål mot Google. Selskapet anklages for å ødelegge for den frie konkurransen og for å ikke ha noen «legitim begrunnelse» for å fjerne Fortnite fra Play Store.

(©NTB)