Gå til sidens hovedinnhold

- April (5) får smerter uten medisinene sine

Den kidnappede jenta April (5) lider av kroniske sykdommer.

Den britiske jenta April Jones ble bortført mandag kveld da hun lekte med venner utenfor sitt hjem i Machynlleth i Wales.

Nå hevder slektninger og venner at April lider av en mild form for cerebral parese, og at hun trenger medisiner regelmessig for lidelsen.

- Dette er den tredje dagen April er borte fra hjemmet sitt, og hun er så liten. Hun trenger medisiner for helseproblemene sine, og uten dem vil få smerter, sier gudmoren Mair Raftree til britiske medier.

Raftree sier også at jenta lider av en tarmsykdom, og at jenta går på smertestillende tabletter for å døyve magesmertene, melder Sky News.

- En velfungerende jente
Bestefaren til April bekrefter at jenta lider av cerebral parese, men sier hun er en velfungerende jente.

- Hun har klart seg fint med sykdommen, men hun har noen problemer. Som du ser på bildene, så har hun noen problemer med hendene, men hun er som en normal femåring, sier jentas bestefar Richard Moon til Daily Mail.

Politiet står fortsatt uten sikre spor i forsvinningssaken, men håper fortsatt at de kan finne jenta i live.

- Innsatsen vår er fokusert på nettopp det, og vi vil fortsette med det. Jeg ønsker ikke å spekulere eller sette noen tidsbegrensninger for det, sier politioverbetjent Ian John.

Ekssoldat arrestert
Politiet pågrep en 46 år gammel ekssoldat tirsdag kveld. Mannen har blitt avhørt to ganger. Politiet har gått til det uvanlige skrittet med å frigjøre et bilde av 46-åringen som sitter i varetekt.

Hensikten er å få vitnebeskrivelser som kan kartlegge den mistenktes bevegelser i tiden mellom bortføringen og pågripelsen.

Men så langt finnes det ingen klare bevis for at 46-åringen er involvert i forsvinningen. Han er en bekjent av familien fordi han i en lengre periode bodde ved siden av April og familien.

Politiet utelukker heller ikke at det kan være flere gjerningspersoner.

Bønnfalt kidnapperen
Onsdag ettermiddag stilte Aprils foreldre opp på TV og bønnfalt kidnapperen om å slippe jenta fri.

- Det har nå gått 36 timer siden April ble tatt fra oss. Det må være noen der ute som vet hvor hun er, og som kan hjelpe politiet med å finne henne. Vi er desperate etter å få informasjon, sa moren Coral Jones på britisk TV onsdag ettermiddag.

- April er bare fem år gammel. Vær så snill, finn henne! sa moren og brast sammen i gråt.

Det pågår et storstilt søk etter jenta. Flere hundre frivillige deltar i søket, men fortsatt er det ingen tegn til femåringen.

Kilder: Sky News, Daily Mail.

Kommentarer til denne saken