April blir rekordmåned for supply

Det amerikanske suppyrederiet Gulfmark Offshore melder nå om historisk raterekorder i et het Nordsjømarked, etter et noe svakt første kvartal. Les mer her:

19.05.08 00:11

Det kommer frem i en oppdatering fra supplyrederiet sendt ut torsdag kveld.- Markedsforholdene, primært i Nordsjøspotmarkedet, var svakere i begynnelsen av året en i 2005 og hvor mulig flyttet vi våre off hire-dager inn i den perioden. Nylig, har vi imidlertid sett noen av de sterkeste rateperiode noensinne sett, og i det vi er på vei mot slutten av april, har noen korte kontraktsrater vært over historiske topper, sier konsernsjef Bruce Streeter i Gulfmark i en kommentar.Han noterer også fortsatt sterk etterspørsel etter supplytjenester i de internasjonale markedene med betydelig økning i kontraktsratene i viktige områder.- Ratene på korte kontrakter forventes å forbli på eller over historiske toppnivåer i noe tid, sier Streeter, som nå posisjonerer seg for å øke kontraktsdekning og inntjeningen fra fremtidige kontrakter.Nye rekorder

Ifølge den siste supplyrapporten til meglerhuset Pareto ble det notert dagrater på historisk høye sist uke for store ankerhåndteringsfartøyer, med nivåer helt oppe i 59.000 pund pr. dag. snittnivået for den siste måneden ligger på knallsterke 41.350 pund. Ratene for øyeblikket kvoteres i området 35.400 pund pr. dag i forbindelse med riggflyttingsoppdrag.Til sammenligning var april i fjor en av de svakeste månedene med snittrater på 12.440 pund pr. dag for riggoppdrag, mens toppen ble nådd i juni på 31.700 pund.
Plattformforsyningsskip, såkalte PSV'er kunne i forrige uke notere ratenivåer på 28.250 pund pr. dag i spotmarkedet, mens ratene for øyeblikket ligger på 22.500 pund. Begge deler meget sterke nivåer for PSV'er. Snittraten den siste måneden er ifølge Pareto på 28.150 pund.I fjor lå ratene for større PSV’er på 12.900 pund, mens toppen kom i mai på 21.670 pund pr. dag, ifølge tall fra Seabrokers.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.