Gå til sidens hovedinnhold

Aps programkomité sier nei til surrogati

Oslo (NTB): Fortsatt nei til surrogati, foreslår Arbeiderpartiets programkomité. Men eggdonasjon er greit, mener komiteen.

Programkomiteen i Ap er i ferd med å avslutte forslagene til nytt partiprogram for neste fireårsperiode. Bioteknologi-ståstedet er nå klart, skriver Klassekampen.

Komiteen sier nei til surrogati i norsk lov, nei til at foreldre kan velge egenskaper som for eksempel kjønn på barn, ja til eggdonasjon på samme måte som sæddonasjon er tillatt i dag, og komiteen vil forenkle prosessen med stebarnsadopsjon for homofile par.

Komiteens leder Helga Pedersen slår fast at partiet er imot surrogati, men hun vedgår at politikerne ikke kan forhindre at det kommer barn båret fram ved surrogati til Norge.

Hun mener at man utnytter de økonomiske skjevhetene i verden på en problematisk måte. Kommersialisering på dette feltet er ikke ønskelig, mener hun.

- Vi ser skikkelig stygge eksempler på hvilke forhold mange surrogatimødre i utlandet lever under. Det røsker i mange av oss, sier Pedersen. (©NTB)

Reklame

Nå er det salg på våre grillfavoritter