RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Araberland vil drøfte Syria med FN

Sist oppdatert:
Kuwait by (NTB-AFP-Reuters): Den arabiske liga vil ha drahjelp fra FNs sikkerhetsråd i forsøket på å løse krisen i Syria. Samtidig reiser Golflandenes observatører hjem fra det konfliktfylte landet.

Samarbeidsorganisasjonen for Golfstatene (GCC) følger nå Saudi-Arabias eksempel og trekker observatørene sine ut. Samtidig har Den arabiske liga sendt en formell forespørsel der den har bedt om et møte med FNs generalsekretær Ban Ki-moon.

En tjenestemann i ligaen sier at de ønsker å be om støtte fra FNs sikkerhetsråd til en plan som er ment å løse krisen i Syria.

I forbindelse med at medlemslandene i GCC nå trekker ut sine observatører, uttaler arabiske diplomater at utsendingene er blitt utnyttet av det syriske regimet.

De sier også at observatørene er blitt «falske øyenvitner til forbrytelser som er begått mot sivile av det syriske regimet», ifølge avisa Al-Qabas i Kuwait.

Avisa melder også at GCC vil delta i en arabisk delegasjon som reiser til Moskva i et forsøk på å få Russland med på laget. Russland er ett av få land som fortsatt støtter det syriske regimet. Så sent som mandag ble det kjent at russiske myndigheter hadde inngått en avtale med Syria om produksjon og salg av over 30 kampfly. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere