Gå til sidens hovedinnhold

Arabisk leder: - Assad kan falle når som helst

Damaskus (NTB-AFP): Syrias president Bashar al-Assad kan bli styrtet når som helst, sier Den arabiske ligas leder Nabil al-Arabi. Den syriske opposisjonen har sterk framgang både politisk og militært, mener han.

Arabi sa mandag i et intervju med nyhetsbyrået AFP at Assads motstandere gjør nye framskritt for hver dag som går. Den arabiske liga har anerkjent en opposisjonsallianse med hovedkvarter i Egypts hovedstad Kairo som opposisjonens «legitime representanter».

- Vi er i kontakt med dem, og representanter for dem besøker oss regelmessig, opplyste Arabi.

Han tilføyde at det ikke kan utelukkes at konflikten i Syria vil spre seg til andre land i regionen, slik enkelte observatører frykter.

Arabi beklaget at Russland fortsetter å støtte Assad-regimet. Han sa samtidig at han ser tegn til at kineserne har en «mer fleksibel» holdning til Syria enn russerne, selv om de to landene i FNs sikkerhetsråd sammen har lagt ned veto mot sanksjoner mot regimet.

Ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights har konflikten som brøt ut i mars 2011, til nå kostet over 41.000 menneskeliv. Gruppen meldte mandag at minst tolv mennesker er drept i luftangrep mot byen Ras al-Ain nordøst i landet. (©NTB)

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021