RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arabisk verft sikter mot Oslo Børs

Sist oppdatert:
Verftsgruppen Maritime Industrial Services Co. er på vei mot Oslo Børs etter å ha hentet penger i det norske markedet.
Verftsgruppen Maritime Industrial Services Co. (MISC) som har base i de Forente Arabiske Emirater har i første omgang fått på plass på OTC-listen i Oslo, men gjør det klart i en pressemelding at målet er en notering på Oslo Børs i 2007.

Selskapet følger dermed i fotsporene til verftsgruppen Yantai Raffles som også har gått til det norske markedet for å finansiere ekspansjonen rettet mot det knallsterke riggmarkedet.

MISC gjennomførte nylig en emisjon i det norske markedet som har ført til at 28,75 millioner av selskapets totalt 46 millioner utestående aksjer er registrert i VPS. Emisjonen ble gjort på kurs 22 kroner som priset verftsgruppen til 1 milliard kroner.

Selskapet er registrert i Panama, men har hele sin operasjon i Sharjah i De Forente Arabiske Emirater i Midtøsten. Selskapet ble grunnlagt i 1979 og leverer alle typer ingeniør, innkjøps, bygge og verftstjenester. Verftet har i hovedsak vært rettet mot oppgraderinger av rigger, men fikk tidligere i år kontrakt med Mosvold Jackup på bygging av oppjekkbare borerigger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere