*Nettavisen* Nyheter.

Arabiske israelere dømt i drapssak

Haifa (NTB-Reuters): Sju arabiske israelere er dømt i forbindelse med drapet på en jødisk bosetter som ble angrepet etter at han skjøt vilt rundt seg og drepte fire arabere på en buss i 2005.

Ingen av de sju tiltalte ble funnet skyldig i drapet på Eden Nathan-Zaada, men flere i den arabiske minoriteten i Israel mener dommen er diskriminerende.

Iført militæruniform åpnet den 19 år gamle desertøren og høyreekstremisten Nathan-Zaada ild om bord i en buss i byen Shfaram nord i Israel i 2005. Fire arabere ble drept, mens 22, ble såret, de fleste av dem arabere.

Rasende innbyggere i byen gikk til angrep på Nathan-Zaada og drepte ham på stedet, selv om politiet forsøkte å gripe inn.

Fire menn fra Shfaram ble dømt for drapsforsøk, mens to andre ble dømt for grovt overfall. Den sjuende mannen ble dømt for overfall og for å ha hindret politiets arbeid.

Forsvarer Siry Khourieh mener de arabiske mennene handlet i selvforsvar, og påpekte i retten at israelske jøder sjelden blir dømt for å ha drept personer de først har blitt angrepet av. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.