*Nettavisen* Nyheter.

Arabiske stater vurderer Syria-styrke

Foto: Anonymous (Ap)

Tunisias president blant dem som stiller seg bak forslaget.

27.09.12 12:31

New York (NTB-AFP): Ledere fra arabiske land vurderer å opprette en fredsbevarende for Syria.

Ministre fra arabiske land møtte under FNs hovedforsamling i New York onsdag FNs spesialutsending til Syria, Lakhdar Brahimi for å diskutere Syria-krisen.

De arabiske landene er splittet i synet på en Syria-styrke. Tunisias president Moncef Marzouki er en av dem som vil stille seg bak en styrke.

- En fredsbevarende operasjon med arabiske land er noe vi kan være med på, sier Morzouki, som kaller Syrias president Bashar al-Assad en «blodtørstig diktator».

- Vi har presset på for en diplomatisk løsning, men om det blir nødvendig må det opprettes en arabisk fredsbevarende styrke, sier han videre. (©NTB)

- Det høyeste antall drepte siden konflikten brøt ut

Beirut (NTB-AFP): Over 305 mennesker ble drept i Syria onsdag, ifølge eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Gruppen har base i London og bruker opprørere, aktivister, helsearbeidere og advokater som sine kilder.

Det høye dødstallet betyr at onsdagen var den hittil blodigste dagen i løpet av den 18 måneder lange konflikten, fremholder lederen Rami Abdel Rahman.

- Og dette er bare en oversikt over de navngitte ofrene. Hvis vi regner med de uidentifiserte likene, vil tallet være mye høyere, sier Rahman til nyhetsbyrået AFP. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.