RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arabiske utenriksministre drøfter krisen i Syria

Kairo (NTB-AFP): Arabiske utenriksministre er kommet til Egypts hovedstad Kairo for å drøfte krisen i Syria. Blodbadet i Syria viser ingen tegn til å avta, men ser i stedet ut til å kunne spre seg til nabolandet Libanon.

Opposisjonsgruppen Syrias nasjonalråd spår at araberlandene kan komme til å anerkjenne gruppen som det syriske folkets lovlige representanter. Men dette ville ikke nødvendigvis skje på møtet i Kairo søndag, ble det sagt.

Det var derimot ventet at utenriksministrene ville drøfte om et observatørkorps som ble trukket ut av Syria i januar, skal sendes tilbake. I så fall er det mulig at de arabiske observatørene kan få forsterkninger fra FN, meldte nyhetsbyrået AFP.

Lørdag ble minst 50 mennesker drept i ny vold i Syria, der det blant annet ble skutt med artilleri mot byen Homs i de midtre delene av landet. I Libanon ble tre mennesker, blant dem en 17 år gammel pike, drept i kamper mellom tilhengere og motstandere av regimet i Damaskus.

Syrias president Bashar al-Assad har gitt sine regjeringsstyrker ordre om å bruke alle nødvendige maktmidler for å slå ned en oppstand mot hans regime. Tusenvis av sivile er drept, og verdenssamfunnet har reagert med forferdelse på blodbadet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere