Arbeid på Costa Concordia avbrutt igjen

Giglio (NTB-Reuters-DPA): Dykkerne som leter etter omkomne om bord i vraket av cruiseskipet Costa Concordia har igjen måttet avbryte arbeidet på grunn av dårlig vær.

Været skaper fare for at vraket skal flytte på seg og sette dykkernes liv i fare.

Arbeidet med å pumpe olje ut av vraket ved øya Giglio utenfor den italienske vestkysten var også stanset søndag. Dagen før ble en omkommet, den 17. i rekken som til nå er funnet, hentet ut av skipet som grunnstøtte 13. januar.

- Tung sjø, vind og lavvann førte til at skipet bevegde seg mer enn før. For å avverge ulykker er arbeidet avbrutt inntil videre, sa en talsmann for bergingsmannskapene ifølge nyhetsbyrået Reuters søndag.

Ifølge talsmannen viste måleinstrumenter om bord i Costa Concordia at vraket hadde flyttet seg rundt 3,5 centimeter på seks timer. Normalt beveger det seg bare med én til to millimeter i løpet av en slik periode.

Den 17. av de omkomne som hittil er funnet, er identifisert som et peruansk medlem av skipets besetning. Kapteinen på Costa Concordia, Francesco Schettino, sitter varetektsfengslet og kan bli siktet for uaktsomt drap. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.