Gå til sidens hovedinnhold

Arbeider med omsorg

Trygve Nordby Bergland vigsles til diakon i Lambertseter kirke førstkommende søndag.

LAMBERTSETER: Bergland har vært tilknyttet Lambertseter menighet siden august i fjor og har kun rosende ord å si om sin arbeidsplass.

Det er en flott menighet, sier Bergland.

Diakoni

Diakoni er kirkens omsorgstjeneste. Det er definert som kirkens medmenneskelige omsorg og fellesskapsbyggende arbeid, og den tjeneste som i særlig grad er rettet mot mennesker i nød. En diakon har utdannelse enten som sykepleier, sosionom eller innen pedagogikk.

Det var møte med fattige mennesker i Sør-Amerika og Kenya som gjorde at jeg ville ha en tjeneste hvor jeg kunne jobbe med mennesker som ikke har det så greit, forteller Bergland.

Arbeidsoppgaver

Diakoni handler om å nå forskjellige mennesker i samfunnet, det kan være mennesker i sorg eller eldre mennesker som trenger hjelp og omsorg, forklarer Bergland og trekker frem sorggrupper som typisk diakonalt arbeid.

Også besøkstjenesten er en viktig del av mitt arbeid. Her på Lambertseter er det mange eldre mennesker og flere bor i fjerde etasje uten heis. Da blir besøkstjenesten viktig, forteller diakonen. Bergland har også ansvar for ulike arrangementer i menigheten, som torsdagstreffet for eldre og babysanggruppen.

Søndag blir han vigslet av biskop Ole Chr. Kvarme.

Når man blir vigslet sier man ja til sin tjeneste, forklarer diakonen og ønsker samtidig alle velkommen.

Det handler om å nå forskjellige mennesker i samfunnet

Trygve Nordby Bergland

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua