RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeider med pavevalg fra morgen til kveld

Roma (NTB-Reuters-DPA): Den katolske kirke står uten pave, men konklavet som skal velge Benedikt XVIs etterfølger tar seg god tid. Kardinalene står tidlig opp, går til messe og ber Gud om rettledning foran det viktige valget.

Hver morgen kan de holde to avstemninger, og det samme gjelder hver kveld. Nettene tilbringes i Den hellige Martas gjestehus, og det antas at mer uformelle samtaler om de ulike kandidatene pågår på kveldstid her.

Tirsdag endte den første dagen av konklavet med svart røyk fra pipa på Det sixtinske kapell, det tradisjonelle signalet om at ingen ny pave ennå er valgt, og onsdag formiddag ventet folk på Petersplassen i Roma fortsatt på den hvite røyken som viser at valget er gjort.

Kardinalene eskorteres fra gjestehuset til kapellet der de arbeider uforstyrret og uten kontakt med utenverdenen. De har forbud mot å ta med seg mobiltelefoner, og det er bygd inn støysendere i gulvet for å forstyrre eventuelle signaler fra kapellet.

Hvit eller svart røyk kan ventes når som helst mellom klokken 10.30 og 12.30 - Roma-tid, som er den samme som norsk tid. Ettermiddagsrøyken kan ventes når som helst mellom klokken 17.30 og 19.30. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere