Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderbevegelsens festdag

1.mai er arbeidernes festdag og den ble behørig feiret med flere arrangementer i Bydel Østensjø.

Østensjø: Høyenhall/Manglerud arbeiderpartilag arrangerte sin tradisjonelle 1.mai frokost på Manglerud eldresenter.

Flagget ble heist presist klokken åtte til toner fra Østensjø Janitsjar og allsang til "Ja, vi elsker" og "Internasjonalen".

Inne på eldresenteret holdt Arbeiderpartiets byrådslederkandidat, Rune Gerhardsen, en appell hvor han gikk til kraftig angrep på Frps innvandringspolitikk.

Klima og innvandring

Gerhardsen demonstrerte blant annet hvor latterlig han syntes forslaget om forbud av hijab er ved å fortelle om sin egen mor som brukte skaut, og sine egne døtre som bruker pannebånd.

Ikke vær så engstelig. Det er bedre å vise tillit, enn å vise frykt, sa Rune Gerhardsen, mens han henviste til at det i Aps partiprogram ikke lenger er et innvandringskapittel, men et inkluderingskapittel.

Rune Gerhardsen kom også inne på at Aps klimapolitikk ble gitt et kraftig løft da Jens Stoltenberg lover 30 prosent reduksjon av klimagassutslipp innen 2020 på landsmøtet nylig.

Etter appellen ble det servert frokost til de vel femti fremmøtte. Det ble også sunget arbeidersanger, før mange satte veien inn mot 1.mai-toget i sentrum.

Sosiale forskjeller

På Bøler samfunnshus arrangerte Bøler arbeiderpartilag til sin 1.mai frokost. Dagens appell ble holdt av Aps ordførerkandidat, Nina Bachke, som bor på Oppsal. I appellen snakket Bachke om viktigheten av solidaritet i en delt by.

Det er uakseptable forskjeller i Oslo. De geografiske avstandene er små, men de sosiale avstandene er altfor store. Det å sørge for at Oslo blir en by for alle blir avgjørende i årene fremover, sa Bachke.

Bachke snakket også om lavtlønte, deltidsarbeidere, midlertidig ansatte, klimapolitikken og hvor viktig skolen er i integreringspolitikken.

Vi står i fare for at innvandrerne kan bli den nye underklassen i Norge Vi må motarbeide denne utviklingen og sørge for at mennesker med innvandringsbakgrunn blir synlige i hele samfunnet, sa Bachke.

Etter frokost og appell var det leker for barna og loddsalg for de vel åtti deltakerne. Blant dem var bydelsutvalgsleder Arnfinn Aabø (Ap).

Dette er en festdag. Tradisjoner er viktig å holde. Jeg synes vi mobiliserer bra, spesielt når det er valgår, sa Aabø.

Abildsø arbeiderpartilag og Østensjø arbeiderparti hadde tilsvarende arrangement på henholdsvis Abildsø Folkets Hus og Oppsal skole.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere