RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidere har gått inn i reaktorbygningen

Foto: TEPCO (Ap)
Sist oppdatert:
For første gang siden katastrofen har TEPCO sendt arbeidere inn i en av de ødelagte reaktorbygningene.

Arbeidere ved det ødelagte atomkraftfverket Fukushima Daiichi i Japan har tatt seg inn i en av reaktorbygningen for første gang siden jordskjelvet og tsunamien 11. mars, melder NHK World.

Utstyrt med beskyttelsesutstyr og med oksygenflasker på ryggen, tok to arbeidere seg torsdag morgen inn i bygningen for å starte arbeidet med å installere et nytt ventilasjonssystem med en renseenhet som skal redusere radioaktiviteteten i lufta inne i reaktoren.

Teamet som skal jobbe i bygningen er delt inn i grupper på tre, og hver gruppe får 10 minutter til rådighet. Det skal installeres i alt åtte luftekanaler. Senere skal det installeres et nytt kjølevannsystem.

Operatør Tokyo Electric Power Company (TEPCO) sier de planlegger å sette luftrenseren i sving i løpet av dagen.

Selskapet opplyser at det vil ta to til tre dager før nivået av radioaktiv forurensing inne i reaktorbygningen er på et slkt nivå at arbeiderne kan oppholde seg der i noe lengre perioder.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere