*Nettavisen* Nyheter.

Arbeidere på oljeplattform oppdaget svømmende hund

220 KILOMETER FRA LAND: Denne hunden ble oppdaget av thailandske oljearbeidere, svømmende mer 220 kilometer fra land.  Foto: Vitisak Payalaw (AP)

Midt ute på havet, mer enn 220 kilometer fra land, oppdaget thailandske oljearbeidere en svømmende hund. Den er nå fraktet til land og er i god form.

En av arbeiderne på oljeriggen, Vitisak Payalaw, skriver på sin Facebook-side at hunden ble oppdaget fredag da den svømte i retning oljeplattformen i Thailandbukta, over 20 mil unna land.

Arbeiderne ansatt i oljeselskapet Chevron klarte å redde hunden ved å feste et tau rundt nakken på den, for så å dra den opp på plattformen.

Klikk på bildet for å forstørre.

GOD FORM: Hunden ble vurdert til å være i god form, og er nå overlevert til dyrevernsorganisasjonen Watchdog Thailand. Foto: Vitisak Payalaw (AP)

En teori er at hunden kan ha falt i vannet fra en fiskebåt. Arbeiderne som reddet hunden fra bølgene har gitt den navnet «Boon Rod» eller «Survivor».

Mandag ble hunden fraktet i land i havnen Songkla sør i Thailand, og ble vurdert til være i god form. Hunden er nå overlevert til dyrevernsorganisasjonen Watchdog Thailand.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.