*Nettavisen* Nyheter.

Arbeiderne vender ryggen til danske sosialdemokrater

København (NTB-Ritzau): Hver tredje velger med arbeiderbakgrunn i Danmark har vendt ryggen til sosialdemokratene siden folketingsvalget i fjor.

Socialdemokraterne var for bare ett år siden Danmarks største arbeiderparti, men både Venstre og Dansk Folkeparti samler nå støtte fra flere arbeidere enn det statsminister Helle Thorning-Schmidts parti gjør.

Det viser en undersøkelse professor Søren Risbjerg Thomsen ved Aarhus Universitet har utført på oppdrag for nettavisen Altinget.dk.

Undersøkelsen bygger på over 45.000 intervjuer foretatt i forbindelse med meningsmålinger siden folketingsvalget sist høst.

- Thorning-Schmidt er etter min mening en statsminister som utstråler en meget elitær holdning. Og det tror jeg slett ikke at den vanlige arbeidere identifiserer seg med, sier Dansk Folkepartis leder Pia Kjærsgaard.

Politisk kommentator Erik Meier Carlsen tror utlendingspolitikken er en vesentlig årsak til utviklingen. I tillegg opplever Socialdemokraterne en identitetskrise, mener han. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.