Gå til sidens hovedinnhold

Arbeiderpartiet har tatt igjen Høyre på ny måling

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet har stormet opp på siden av Høyre på NRKs meningsmåling for februar. Begge partiene får en oppslutning på 30,2 prosent.

For statsminister Jens Stoltenbergs parti er dette en framgang på 1,7 prosentpoeng, mens Erna Solberg må konstatere en tilbakegang på 3 prosentpoeng.

Erna Solberg sier til NRK at hun ikke er særlig bekymret over svingningene på partibarometret.

- Det går opp og ned på meningsmålingene, og det kommer det alltid til å gjøre. Jeg vet ikke om det er en spesiell grunn til at vi går tilbake på denne målingen, men vi går fram på de fleste andre. 30 prosent er uansett et fantastisk godt resultat, og dette er et kjempegodt resultat for borgerlig side, sier hun.

Om denne målingen var resultatet av et stortingsvalg, ville de rødgrønne fått 73 representanter på Stortinget, noe som er 13 færre enn i dag. Høyre og Frp ville fått 84, noe som er to for lite for flertall.

Både Frp og KrF går noe tilbake (0,2 og 1,2 prosentpoeng) til 17,6 og 4,4 prosent. Venstre hopper opp 0,5 prosentpoeng, men ligger fortsatt under sperregrensen med en oppslutning på 3,9 prosent. (©NTB)

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag