RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeiderpartiet i fritt fall

Foto: Falch, Knut (SCANPIX)
Sist oppdatert:
På en ny måling faller Arbeiderpartiets oppslutning kraftig.

I sommerens meningsmåling fra Norstat, laget for Vårt Land, faller Arbeiderpartiet med 6 prosentpoeng og får en oppslutning på 29,4 prosent.

Rødgrønn nedgang
Fremgang for de to andre regjeringspartiene veier ikke opp for dette enorme fallet. Sosialistisk Venstreparti går fram 1 prosentpoeng til 8,3 prosent, og Senterpartiet øker sin oppslutning med 1,6 prosentpoeng til 6,3 prosent.

Foruten Arbeiderpartiet er det kun to andre partier som mister oppslutning på målingen – Kristelig Folkeparti går tilbake 0,9 prosentpoeng til 5,7 prosent, og Høyre faller 0,6 prosentpoeng til 13,4 prosent, skriver avisen.

Frp tar innpå
Fremskrittspartiet fikk på forrige måling i mai en oppslutning på 26 prosent. Den nye junimålingen gir Frp en fremgang på 2,6 prosentpoeng til 28,6 prosent, og partiet puster dermed Ap i nakken.

Venstre går også fram på målingen, og partileder Lars Sponheim kan glede seg over en oppgang på 1,7 prosentpoeng til 5,9 prosent.

Hvis målingen hadde vært stortingsvalg, ville mandatfordelingen blitt slik: Ap 54, Frp 50, Høyre 22, SV 14, KrF 9, Sp 10 og V 10.

Partiet Rødt er også med på målingen, med en oppgang på 0,1 prosentpoeng til 1,3 prosent, men dette gir ikke uttelling på mandatfordelingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere