Friske meninger

Arbeiderpartiet prioriterer gode oppvekstsvilkår

Mange hundre beboere møtte opp til antivoldsmarkeringen på Holmlia i 2018.

Mange hundre beboere møtte opp til antivoldsmarkeringen på Holmlia i 2018. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

For å skape et Oslo der barn og unge kan vokse opp i trygghet, må vi bruke alle virkemidler vi har.

Av Abdullah Alsabeehg, utdanningspolitisk talsperson i Oslo Arbeiderparti.

Høyres Eirik Lae Solberg er ute i Nettavisen med varme ord om Oslos barn og unge. Ord som Arbeiderpartiet fint kan stille oss bak. Men det er ikke troverdig med varme ord fra en politiker som kuttet ungdomssatsningene da han satt på byens pengesekk som finansbyråd. Med byrådets tiltak fikk vi den roligste sommeren i nyere tid.

Jeg er oppvokst på Holmlia, og bor fortsatt i bydelen. Jeg er stolte av Holmlia, av lokalsamfunnet jeg bor i. Utfordringene med ungdomskriminalitet som Lae Solberg snakker om berører meg. Jeg ringer mine lillebrødre og spør om det går bra med dem når et skudd blir avfyrt på Holmlia. Jeg har følt på utryggheten. Jeg er bekymret for utviklingen.

Oslo ble styrt av Høyre, Venstre, KrF og Frp i ulike konstellasjoner i 18 år, før vi kom til makta for litt over 3 år siden. Bydelene måtte kutte i ungdomstilbud, lite ble gjort for ungdom som falt ut av videregående, og kommunale tilbud, som aktivitetsskolen, var hovedsakelig tilgjengelig for de med penger.

For å skape et Oslo der barn og unge kan vokse opp i trygghet, må vi bruke alle virkemidler vi har. Virkemidler byrådet, ledet av Arbeiderpartiet, bruker milliarder på, ikke 33,5 millioner slik Lae Solberg feilaktig hevder.

Abdullah Alsabeehg er utdanningspolitisk talsperson i Oslo Arbeiderparti.

Vi må ha gode og trygge arenaer som barn og unge vokser opp i. Vi må starte med familien som spiller en avgjørende rolle. Arbeiderpartiet i byråd har sørget for at førstegangsforeldre blir en del av et besøksprogram som kalles “ Nye familier” for å styrke arbeidet mot de yngste barna. Trygghet skapes først og fremst gjennom foreldre som er sitt ansvar bevisst, og gir den omsorgen og oppfølgingen som deres barn fortjener. God oppdragelse er en viktig nøkkel.

Skal vi skape et mer trygt samfunn og gi barn og unge en god oppvekst, må vi arbeide systematisk og målrettet. Utfordringene i Oslo deler seg ikke likt over hele byen. Høyre må innrømme at enkelte utfordringer i Oslo er konsentrert i noen bestemte områder av byen, som på Holmlia hvor jeg bor. Derfor vil Arbeiderpartiet satse der behovet er størst.

Elever med størst behov for hjelp må få mer ressurser. Derfor styrker vi laget på de videregående skolene med størst utfordringer, og til de enkelte ungdomsskoler som trenger ekstra ressurser. Det gir disse skolene en ekstra miljøarbeider eller en ekstra psykolog som kan hjelpe ungdom ut av problemer.

Vi har innført en omfordelingsreform i Osloskolen som sikrer at elever med størst utfordringer og høyest risiko for å falle fra videregående, får tildelt ekstra ressurser. Høyre stemte imot denne reformen fordi de ønsker å fordele pengene likt på alle elever. Byrådet har innført en universell ordning med gratis aktivitetsskole, og startet med områder hvor deltagelsen var lavest. Høyre har stemt imot en universell ordning med gratis aktivitetsskole, og var motstandere av flere lærere.

Fordi vi må satse ekstra på Holmlia, Romsås, Grønland og Tøyen, har vi styrket områdestastingene i Indre by, Groruddalen og Søndre Nordstrand. Bare satsingen på Søndre Nordstrand ble omtrent tredoblet av det rødgrønne byrådet sammenlignet med da Lae Solberg var finansbyråd. Det gir disse områdene i byen et nødvendig løft.

Vår politikk handler om å gi barn og unge som vokser opp i Oslo like muligheter til å lykkes i samfunnet. Fordi vi må ta alle virkemidler i bruk, må også regjeringen komme på banen. Politiet må styrkes og være synlig.

I fjor prioriterte vi å bruke rundt 100 millioner kroner til tiltak rettet mot ungdom. Dette gikk til fritidstilbud og sommerjobber. Resultatet ble den roligste sommeren på lenge, i følge politiet. Dette viser at målrettet tiltak virker. Det vil vi fortsette med. Trygghet skaper vi sammen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer fra blogger: Friske meninger

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag