Regjeringen ønsker å åpne opp for at politiet kan bære våpen i områder de mener er særlig sårbare, som flyplasser og togstasjoner, skriver ANB.

Les mer: Oslopolitiet trues med skytevåpen og macheter av tenåringer

Handler om trygghet

Regjeringspartiene får støtte av Arbeiderpartiet og Senterpartiet til å bevæpne politiet på utvalgte steder. Saken skal behandles 6. juni.

– Dette handler om befolkningens trygghet. Bare i fjor skjedde det terrorangrep i Sverige, Storbritannia og en rekke andre land i Europa. Vi lever i en tid med mange trusler. Da er det viktig at politiet er til stede med de riktige maktmidlene på utsatte steder for å ivareta innbyggerne, sier justispolitisk talsperson i Fremskrittspartiet, Himanshu Gulati, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB), skriver Nordlys.

Les mer: Ungdomsleder ber politikerne gripe inn etter steinkastingen på Stovner

SV ønsker ikke bevæpning

Under behandlingen i justiskomiteen tirsdag var det kun SV som gikk imot forslaget.

– SV er ikke mot at politiet bærer våpen på hofta hvis de har informasjon om en trusselsituasjon. Men at dette skal gjøres permanent er vi imot. Permanent punktbevæpning er det samme som permanent bevæpning av politiet i sårbare områder, sier justispolitisk talsperson Petter Eide i SV.

Eide påpeker at vedtaket kommer på et tidspunkt der kriminaliteten er synkende. Han sier også at det heller ikke foreligger noen trusselvurdering fra PST.

Les mer: Politiet bekymret over hjemmelagde håndvåpen