Arbeiderpartiet vil ha flere studentboliger

Oslo (NTB): De rødgrønne vil trolig øke byggingen av studentboliger fra 1.000 til 2.000 i året. Ap-topp Håkon Haugli sier staten skal ta mer av regningen for bygging av studenthybler.

- Boligsituasjonen for studenter er ikke holdbar. Staten må stille med friske millioner for å bygge flere studentboliger, sier stortingsrepresentant Håkon Haugli (Ap) til Klassekampen.

Haugli foreslår nå å øke antallet nye studentboliger i Norge fra 1.000 til 2.000 i året, noe kunnskapsminister Kristin Halvorsen (SV) tok til orde for tidligere i sommer. At Ap nå følger opp forslaget, kan ifølge Klassekampen betyr at det blir rødgrønn politikk allerede neste statsbudsjett.

I dag tar staten 33 prosent av regningen når nye studentboliger bygges. Nå åpner Haugli for at staten vil ta en større del av regningen.

- Det viktigste staten kan gjøre er å øke tilskuddsgraden. Da vil det bli mulig for studentsamskipnadene å realisere langt flere prosjekter enn man kan i dag, sier Haugli.

Haugli vil ikke ut med hvor mye mer av regningen staten skal ta, men Norsk Studentorganisasjon krever at staten bør øke tilskuddet for nye prosjekter til 50 prosent. Det vil koster om lag 120 millioner kroner i året. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.