Gå til sidens hovedinnhold

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist smitte av koronaviruset

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) har fått påvist smitte av koronaviruset. Samtidig er barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) i karantene.

– Jeg føler meg i god form og har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra, men i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til NTB.

– Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag, men hadde så vidt jeg visste ikke vært i kontakt med noen som var smittet, eller som hadde vært i utsatte områder i utlandet. Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene og holde avstand til folk. At jeg føler meg i såpass god form, illustrerer godt hvorfor myndighetenes råd er at også de med milde luftveisinfeksjoner holder seg hjemme så lenge symptomene varer, sier han.

Les også

- Hva skjedde med Debatten på NRK i kveld?

Isaksens høyre hånd smittet

Allerede tirsdag ble det klart at Isaksens statssekretær Vegard Einan (H) var smittet at koronaviruset.

– I går ble min statssekretær bekreftet smittet. Etter det ble jeg testet og dro så rett hjem, sier Isaksen.

Les også: Korona-tallene verden ikke vil se

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er nå i hjemmekarantene i henhold til retningslinjer for nærkontakt.

– Jeg var i et møte med Torbjørn Røe Isaksen (H) onsdag som gjør at jeg nå må i karantene en uke fremover, skriver Ropstad i en SMS til NTB.

NYHETSSTUDIO: Få de siste nyhetene om virusepidemien

– Jeg føler meg frisk. Heldigvis har vi god mulighet for å jobbe hjemmefra, og jeg vil fortsette å lede departementet derfra, skriver han.

Departementet kartlegger nå hvem der som har vært i nærkontakt med statsråden siden tirsdag 10. mars. I tillegg varsles eksterne deltakere som har vært på møter samtidig som statsråden i tiden etter forrige tirsdag.

Solberg ikke i karantene

Tirsdag denne uka ble det også klart at statsminister Erna Solbergs (H) høyre hånd, statssekretær Rune Alstadsæter (H), var koronasmittet.

– Jeg fikk symptomer på viruset i helgen, men har det ikke lenger. Jeg er nå er i hjemme-isolasjon sammen med min familie, skrev Alstadsæter på Facebook tirsdag.

Men statsministeren er ikke i karantene i henhold til reglene og retningslinjene, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet til NTB onsdag.

Les også: Mads Hansen slakter reality-kjendiser etter dette bildet

Hvis statsministeren skulle bli syk og ikke kan gjøre jobben, blir næringsminister Iselin Nybø (V) fungerende statsminister.

Mange i karantene

Samtidig er Finanskomiteens leder Mudassar Kapur i koronakarantene. Det er også komitémedlem Tore Storehaug (KrF).

Fra før sitter flere helsetopper i hjemmekarantene. Det gjelder blant annet helsedirektør Bjørn Guldvog og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg.

Les også: Frykter verste ledighet siden krigen - denne gruppen går helt fri

Det skyldes at assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen, som hadde deltatt på møter med helsetoppene, var blitt smittet av koronaviruset i Spania. Stene-Larsen hadde fått dispensasjon fra karantenereglene.

Også NHO-sjef Ole Erik Almlid er satt i karantene etter at han deltok på et møte med Helsedirektoratet.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken