– Jeg føler meg i god form og har svært milde symptomer. Jeg kommer til å jobbe mest mulig som normalt hjemmefra, men i hjemmeisolasjon, sier Isaksen til NTB.

– Jeg begynte å kjenne en lett forkjølelse forrige tirsdag, men hadde så vidt jeg visste ikke vært i kontakt med noen som var smittet, eller som hadde vært i utsatte områder i utlandet. Jeg har hele tiden forsøkt å overholde alle råd om god hygiene og holde avstand til folk. At jeg føler meg i såpass god form, illustrerer godt hvorfor myndighetenes råd er at også de med milde luftveisinfeksjoner holder seg hjemme så lenge symptomene varer, sier han.

Isaksens høyre hånd smittet

Allerede tirsdag ble det klart at Isaksens statssekretær Vegard Einan (H) var smittet at koronaviruset.

– I går ble min statssekretær bekreftet smittet. Etter det ble jeg testet og dro så rett hjem, sier Isaksen.

Les også: Korona-tallene verden ikke vil se

Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad (KrF) er nå i hjemmekarantene i henhold til retningslinjer for nærkontakt.

– Jeg var i et møte med Torbjørn Røe Isaksen (H) onsdag som gjør at jeg nå må i karantene en uke fremover, skriver Ropstad i en SMS til NTB.

NYHETSSTUDIO: Få de siste nyhetene om virusepidemien

– Jeg føler meg frisk. Heldigvis har vi god mulighet for å jobbe hjemmefra, og jeg vil fortsette å lede departementet derfra, skriver han.

Departementet kartlegger nå hvem der som har vært i nærkontakt med statsråden siden tirsdag 10. mars. I tillegg varsles eksterne deltakere som har vært på møter samtidig som statsråden i tiden etter forrige tirsdag.

Solberg ikke i karantene

Tirsdag denne uka ble det også klart at statsminister Erna Solbergs (H) høyre hånd, statssekretær Rune Alstadsæter (H), var koronasmittet.

– Jeg fikk symptomer på viruset i helgen, men har det ikke lenger. Jeg er nå er i hjemme-isolasjon sammen med min familie, skrev Alstadsæter på Facebook tirsdag.

Men statsministeren er ikke i karantene i henhold til reglene og retningslinjene, opplyser Arbeids- og sosialdepartementet til NTB onsdag.

Les også: Mads Hansen slakter reality-kjendiser etter dette bildet

Hvis statsministeren skulle bli syk og ikke kan gjøre jobben, blir næringsminister Iselin Nybø (V) fungerende statsminister.

Mange i karantene

Samtidig er Finanskomiteens leder Mudassar Kapur i koronakarantene. Det er også komitémedlem Tore Storehaug (KrF).

Fra før sitter flere helsetopper i hjemmekarantene. Det gjelder blant annet helsedirektør Bjørn Guldvog og Folkehelseinstituttets direktør Camilla Stoltenberg.

Les også: Frykter verste ledighet siden krigen - denne gruppen går helt fri

Det skyldes at assisterende helsedirektør Geir Stene-Larsen, som hadde deltatt på møter med helsetoppene, var blitt smittet av koronaviruset i Spania. Stene-Larsen hadde fått dispensasjon fra karantenereglene.

Også NHO-sjef Ole Erik Almlid er satt i karantene etter at han deltok på et møte med Helsedirektoratet.