*Nettavisen* Nyheter.

Arbeidsinnvandringen fra Sør-Europa øker

Oslo (NTB): Arbeidsinnvandringen til Norge fra Sør-Europa øker. Det var dobbelt så mange personer fra Spania og Hellas som søkte om skattekort i Norge i fjor enn året før.

07.01.13 07:35

Tall fra Skatteetaten viser at det var stor pågang også fra Italia og Portugal. I alt fikk 4.231 personer fra Hellas, Spania, Portugal og Italia skattekort i Norge for første gang i 2012, skriver Klassekampen.

Fjorårets Nav-statistikk viser at det for første gang var flere personer fra Sør-Europa enn Øst-Europa bortsett fra Polen på informasjonsmøtene for arbeidstakere fra EU og EØS.

Fafo-forsker Jon Erik Dølvik er overrasket over at arbeidsinnvandringen fra Sør-Europa ikke har vært større fram til nå. Han mener den økonomiske situasjonen og stadig økende lønnsforskjeller mellom Norge og Sør-Europa skulle tilsi et høyere tall.

Han mener en masseinnvandring til Norge fra Sør-Europa først og fremst kommer an på hvordan eurokrisen sprer seg.

- Vi ser at arbeidsinnvandringen til Norge har tatt seg sterkt opp etter finanskrisen, og at Norge blir en magnet, som et av få land med vekst i arbeidsplasser og lønn. Danmark er for eksempel i en helt annen situasjon enn oss, og det gjør Norge mer attraktivt, sier Dølvik. (©NTB) (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.