Arbeidsledigheten ned i juni

Oslo (NTB): Etter fire måneder med økning i arbeidsledigheten har antallet personer uten arbeid gått ned i juni.

28.06.13 11:35

I juni er arbeidsledigheten i Norge på 2,5 prosent, viser tall fra Nav. Til sammen 66.600 personer er registrert helt arbeidsledige. Det er 500 færre personer enn i mai, men er en økning på 2.400 personer fra samme tid i fjor.

- Etter fire måneder med økning i arbeidsledigheten har vi sett en nedgang i juni. Det er likevel for tidlig å si om nedgangen denne måneden viser at ledigheten er i ferd med å stabilisere seg, sier arbeids- og velferdsdirektør Joakim Lystad.

Når også arbeidssøkere som er på tiltak inkluderes i statistikken, er den registrerte arbeidsledigheten 3,1 prosent, eller 82.100 personer.

Arbeidsledigheten har det siste året økt i alle yrkesgruppene bortsett fra i skolesektoren. Aller mest har ledigheten økt i bygg- og anleggsbransjen, der det nå er 1.000 personer, eller 15 prosent flere arbeidsledige enn for ett år siden.

Ledigheten er høyest i Østfold, med 3,4 prosent, og i Oslo og Finnmark som begge har en ledighet på 3,2 prosent. Lavest arbeidsledighet har fylkene Rogaland og Sogn- og Fjordane, begge med en ledighet på 1,7 prosent. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.