RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsledigheten på 3,9 prosent

Sist oppdatert:
Tall for mars fra Aetat viser at arbeidsledigheten, målt i prosent av arbeidsstyrken, er nå på 3,9 prosent. Dette er som ventet
Ledighetsstatistikken til Aetat viser at det var totalt 91.400 helt ledige i mars. Arbeidsledigheten har hatt en oppgang på 2.700 personer fra februar til mars, når man justerer for vanlige sesongvariasjoner.

Sammenlignet med mars i fjor har den registrerte ledigheten økt med 20.800 eller 29 prosent. Ledigheten, målt i prosent av arbeidsstyrken, er nå på 3,9 prosent

Aetat skriver videre at det er kraftig økning i antallet permitterte. Permitteringene øker særlig innen industrien, og dette gjelder blant annet verfts-, fiske- og møbelindustrien. Også innen byggevirksomhet er det mange permitterte. Ved utgangen av mars var det 12.100 permitterte uten arbeid. Størst økning er det i Agderfylkene og Møre og Romsdal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere