*Nettavisen* Nyheter.

Arbeidsløse forblir uten jobb

Foto: Johannessen, Sara (SCANPIX)

Hardt arbeidsmarket for de som har vært uten jobb i flere år.

02.07.10 10:23

Ledigheten går marginalt ned i juni. Korrigert for sesongvariasjoner er 200 færre er uten jobb. Totalt 71.600 personer er helt uten arbeid, som tilsvarer 2,8 prosent av den arbeidsføre befolkningen.

Den gode nyheten er at færre nye personer registrerer seg som arbeidsledige. Den dårlige nyheten er at antallet personer som har vært ledige i ett til to år øker kraftig.

- Dette tyder på at det er vanskelig for de som har vært arbeidsledige lenge å finne nytt arbeid, sier arbeids- og velferdsdirektør Tor Saglie i en pressemelding fra NAV.

Størst vekst er det er i antall ledige som har søkt jobb i ett til to år, som er over dobbelt så mange som i fjor. Halvparten av de arbeidsløse har vært jobbsøkende i over et halvt år.

Ledigheten kan imidlertid se ut til å øke, siden det ble registrert 13 prosent færre ledige stillinger i juni sammenliknet med samme måned i fjor. Nedgangen er størst innen industriarbeid og bygg og anlegg, der nedgangen er på hele 20 prosent. Likevel er ledigheten i denne yrkesgruppen redusert med tre til fem prosent siden i fjor.

Arbeidsløsheten øker mest innen akademiske yrker og utdanning, som har henholdsvis 22 og 19 prosent flere ledige enn i fjor.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.