RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsløse jobbet gratis under dronningfeiring

London (NTB): Arbeidsledige briter ble busset til London for å jobbe gratis under dronningjubileet. De måtte jobbe 14 timers skift og fikk beskjed om å sove under en bru, ifølge en britisk avis.

30 langtidsledige måtte jobbe uten lønn, mens 50 andre ble betalt 26 kroner timen for en «lærlingplass» som sikkerhetspersonale under båtparaden søndag.

To arbeidssøkere sier de fikk beskjed om å sove under London Bridge natt til søndag, til tross for kraftig regnvær. De måtte skifte til uniform i full offentlighet, og hadde ikke tilgang til toaletter i løpet av ett døgn, skriver The Guardian. Etter at de hadde jobbet i 14 timer som vakter under den store båtparaden søndag, ble de fraktet til en campingplass utenfor London, som omtales som «myrlendt».

Arbeidssøkerne vil ikke stå fram med navn fordi de frykter de vil miste ledighetstrygden.

Båtparaden var en del av den offentlige feiringen av dronning Elizabeths diamantjubileum og kostet 112 millioner kroner.

Det var sikkerhetsselskapet Close Protection som hadde ansvar for det som omtales som frivillig arbeidserfaring. De hevder de brukte mye ressurser både på opplæring og utstyr til arbeiderne, som ble rekruttert gjennom et statlig arbeidstiltak. Selskapet sier dessuten at dette var arbeidserfaring som kan gi folk betalte jobber under sommer-OL, der Close Protection har fått tildelt nok en kontrakt. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere