RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Arbeidsløse Vidar rydder opp etter romfolket

VIL RYDDE: Arbeidsløse Vidar Kristiansen trommer sammen til dugnad. Sammen med romfolk og naboer skal søppelhaugene på Øra ryddes vekk kommende helg.
VIL RYDDE: Arbeidsløse Vidar Kristiansen trommer sammen til dugnad. Sammen med romfolk og naboer skal søppelhaugene på Øra ryddes vekk kommende helg. Foto: Stig Nilsson (Fredriksstad Blad)
Sist oppdatert:
- Vi stiller med masse folk, lover romfolkets talsmann.

(Fredriksstad Blad) - Vi stiller med masse folk, lover romfolkets talsmann Toader Neculai, som sammen med to av sine venner også stilte på befaring i Habornveien torsdag.

Alle parter møttes

Byggmester Håkon Hansen har fått ja fra Humlekjær & Ødegaard, som fredag kveld stiller opp tre digre containere i området Habornveien og Kortbølgen på Østsiden, der det i to ulovlige leire er etterlatt store mengder søppel i to skogholt.

Vidar Kristiansen tok kontakt med f-b.no onsdag, for å få i gang et dugnadsarbeid i området.

– Jeg er arbeidsløs, men jeg er fullt arbeidsfør, sier Kristiansen, som har et par måneders engasjement for Verdensbanken, som har ledig tid, og som har reist verden rundt - fordi han er engasjert i mellommenneskelige spørsmål og miljøspørsmål.

LES OGSÅ:Slik ser det ut i to skogholt på Øra.

– Øker forståelsen

– Kommer lokalbefolkning og romfolk sammen på denne måten, og rydder området sammen, tror jeg dette vil øke forståelsen mellom oss, sier han om sitt motiv for å invitere til dugnad.

DUGNADSGJENG: Byggmester Håkon Hansen (fra venstre), romfolkets talsmann Toader Neculai, Vidar Kristiansen, Clavdiv og Razvan, og Ingar Aasen på ett av søppelberget som i helgen skal angripes på dugnad.

- Jeg tar mer enn gjerne på meg arbeidshansker

Ingar Aasen, alias Art Ranger, som har latt romfolk oppholde seg i sin camp i årevis, var blant dem som også stilte opp på befaringen torsdag.

– Jeg tar mer enn gjerne på meg arbeidshansker for å bidra til å rydde opp i dette. Det ser jo ikke ut her, og slik kan det ikke være, sier Ingar Aasen.

– Vi kommer med mange

– Det har vært forferdelig å måtte kjøre forbi alt dette søppelet gjennom lang tid, sier byggmester Håkon Hansen – som har eierinteresser i næringsbygg i Kortbølgen – midt mellom begge de to ulovlige leirene.

– Det er flott at folk vil være med på å rydde opp i dette, sier han.

– Vi kan stille med mange, sier romfolkets talsmann Toader Neculai, som er takknemlig for at de nok en gang får hjelp fra lokalbefolkningen.

 


Les flere saker fra Fredriksstad Blad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere